La un scurt timp dupa ce au fost inventate, imprimantele ai unceput sa aiba un rol crucial in operarea companiilor mari sau chiar si a micilor afaceri.

Chiar si acasa imprimantele au utilitate practica, precum printarea listelor de cumparaturi, arta, diverse proiecte etc.  Imprimantele sunt cunoscute pentru capacitatea indelungata de functionare si productivitate, oricum, acestea sunt doar doua motive pentru care oamenii le cumpara .

 

 Rolele cuptorului pot ajunge la temperature de 205 grade Celsius ?

 

poza componente 2

 

Imprimantele laser cuntin toner , acesta fiind format din particole de plastic. Spre deosebire de cerneala, tonerul nu este pulverizat pe hartie, in schimb acesta este transferat de pe cartus pe hartie.

Dupa ce a fost transferat tonerul pe hartie acesta este topit pentru a se imbina cu fibrele hartiei. De acest process se ocupa rolele cuptorului, acestea folosind caldura pentru a topi particolele de toner.

 

Rolele cuptorului se rotesc atat de repede incat hartia nu arde ?

205 de grade Celsius sunt suficiente pentru a transforma hartia in cenusa. Chiar si asa acest lucru nu se intampla in imprimanta laser.

Acest lucru se datoreaza rolelor ce se rotesc foarte rapid.  De fapt ele se rotesc atat de rapid incat viteza de rotatie a rolelor impiedica hartia sa arda.

Tonerul se topeste la o temperatura foarte scazuta?

In ciuda faptului ca rolele ajung la o temperatura de 205 grade Celsius sa topeasca particolele de toner , asemenea temperatura nu este neaparat necesara.

Particolele de toner au o temperatura de topire foarte scazuta.

De fapt temperatura este atat de scazuta incat le poti topii cel mai pribabil chiar si cu caldura degajata de mainile tale.

Sau cel putin se pot topii in apa calda. Datorita acestui fapt nu este recomandata curatarea hainelor murdare de toner cu apa calda.

Pentru a produce un cartus de imprimanta se folosesc aproximativ  4L de petrol ?

Fiecare cartus folosit in imprimanta dumneavoastra contine in jur de 4L de petrol!

Cu alte cuvinte atunci cand ati consumat un cartus, ati folosit si 4l de petrol.

Motivul este faptul ca de la procesul de manufacturare a unui cartus.

La transportul acestuia la locatia dumneavoastra, se consuma o cantitate combinata de 4L de petrol.

 

Cea mai mica imprimanta din lume masoara 1 x 2 x 11 inch ?

Componenta 1

Daca v-ati gandit ca noua dvs imprimanta achizitionata este mica si compacta, nu aceti nicio idee cat de ici pot sa devina acestea. Chiar si printerul de etichete pe care probabil il folositi nu se poate compara cu cea mai mica imprimanta din lume.

Cea mai mica imprimanta din lume este cunoscuta cu numele de  PrintStik si are dimensiunile 1 x 2 x 11 inch . Aceasta este atat de mica incat iti incape in buzunar . Cee ace este si mai uimitor , este faptul ca aceasta imprimanta vine deja cu 20 de coli de hartie !

 

RISO creaza ce mai rapida imprimanta din lume ?

Cei de la Original Equipment Manufacturer ( OEM ) sunt creditati ca au creat cea mai rapida imprimanta din lune .

De exemplu RISO ComCOLOR 9050 este capabila sa scoata peste 150 de pagini intr-un singur minut, iar asta pentru printurile colore !

Majoritatea imprimantelor pot printa 15-30 de pagini pe minut .

 

Cea mai mare imprimanta din lume masoara 12 x 50 m ?

Infinitus

Cea mai mare imprimanta din lume este cunoscuta sub numele de “Infinitus” si este detinuta de compania Big Image Systems.

Lungimea maxima pentru care Infinitus poate printa se intinde pe 600 m patrati.Imprimanta este folosita pentru a printa fundaluri pentru show-urile Tv ,  filme  si teatru.

Articole recomandate
0
×
Alege moneda
De ce sa alegeti un copiator de generatie mai nouaAvantajele unui contract de service copiatoare