HP cumparata de XEROX ?!?- zvon sau realitate

Copiatoare – Achizitie / Inchiriere

Xerox se pregăteşte să facă o ofertă de achiziţie pentru gigantul american HP, potrivit WSJ. Boardul companiei a discutat posibilitatea lansării ofertei, în condiţiile în care Xerox are o linie de finanţare de la o bancă importantă, conform unei surse citate de WSJ.

Xerox are o capitalizare de piaţă de aproximativ 8 miliarde de dolari, mai puţin de o treime din valoarea HP de 27 mld. de dolari.

Posibila tranzacţie vine într-o perioadă când ambele companii se uită la măsuri de reducere de costuri. O potenţială achiziţie ar duce la economii de peste 2 miliarde de dolari. La finalul lunii trecute, HP a anunţat că va disponibiliza până la 9.000 de persoane până la finalul anului fiscal 2022, ca parte dintr-un plan mai amplu de restructurare. HP are în total 55,000 de angajaţi la nivel mondial.  HP Inc. România, şi-a mărit echipa cu 30% în ultimii trei ani, ajungând la peste 1.300 de angajaţi în prezent. 

De asemenea, Xerox a anunţat marţi că va vinde cu 2,3 miliarde de dolari 25% din participaţia în Fuji Xerox.

Deci ramane sa vedem daca aceasta mutare surpriză între multinaţionale, în mijlocul tăierilor de costuri, se va realiza.

Filip Mihai

Posted in

Operator COPYSERVICE

Reader Interactions