Copiatoare – Achizitie / Inchiriere

Xerox se pregăteşte să facă o ofertă de achiziţie pentru gigantul american HP, potrivit WSJ. Boardul companiei a discutat posibilitatea lansării ofertei, în condiţiile în care Xerox are o linie de finanţare de la o bancă importantă, conform unei surse citate de WSJ.

Xerox are o capitalizare de piaţă de aproximativ 8 miliarde de dolari, mai puţin de o treime din valoarea HP de 27 mld. de dolari.

Posibila tranzacţie vine într-o perioadă când ambele companii se uită la măsuri de reducere de costuri. O potenţială achiziţie ar duce la economii de peste 2 miliarde de dolari. La finalul lunii trecute, HP a anunţat că va disponibiliza până la 9.000 de persoane până la finalul anului fiscal 2022, ca parte dintr-un plan mai amplu de restructurare. HP are în total 55,000 de angajaţi la nivel mondial.  HP Inc. România, şi-a mărit echipa cu 30% în ultimii trei ani, ajungând la peste 1.300 de angajaţi în prezent. 

De asemenea, Xerox a anunţat marţi că va vinde cu 2,3 miliarde de dolari 25% din participaţia în Fuji Xerox.

Deci ramane sa vedem daca aceasta mutare surpriză între multinaţionale, în mijlocul tăierilor de costuri, se va realiza.

Filip Mihai

Articole recomandate
0
×
Alege moneda
Copiatoare - Achizitie / Inchiriereimprimanta laser