Inovatie in domeniul imprimantelor InkJet

Revolutie in domeniul imprimantelor InkJet

EPSON a investit 300 milioane de dolari in cel mai revolutionar cap de imprimare PrecisionCore MicroPiezo TFP

PrecisionCore, reprezinta tehnologia de baza pentru  conceperea capului de imprimare MicroPiezoTFP, realizat, produs si manufacturat in totalitate de cei de la EPSON.

In principiu, imprimantele laser reprezentau tehnologia viitorului acum cativa ani de zile, dar in timp lucrurile s-au schimbat.

Tehnologia a evoluat si asa trebuie sa facem si noi.Tehnologie Eco

Acesta este principalul motiv pentru care tot mai multe companii trec la solutii de printare ecologice, cu jet de cerneala.

Cei de la Epson au put intotdeauna calitate si valoare in tot cee ace au creat si au facut.

S-au diferentiat de concurenta prin produse originale, fiind adepti ai conceperii, dezvoltarii si a producerii proprii de componente.

Incercand mereu sa imbunatateasca stilul de viata al oamenilor, Epson a creat intotdeauna produse ce au reusit sa uluiasca si sa depaseasca in acelasi timp asteptarile nu numai a clientilor sai fideli ci si a publicului general.

Acestea sunt diverse produse ce va ajuta sa economisiti timp si efort, sunt produse ce protejeaza mediul inconjurator si pe cei ce le utilizeaza.

La baza tehnologiei  PrecisionCore se afla cipul de ultima generatie MicroTFP, bazat pe tehnologia sistemelor  micro-electro-mecanice (MEMS) care folosesc un dispozitiv piezo ce actioneaza ca o pompa pentru a emite cerneala cu o extrema precizie si o viteza foarte mare.

Calitatea produsului finit este uluitoare, culorile sunt vibrante.

Cum este posibila o astfel de performanta? In stagiile incipiente ale companiei in 1980 la tehnologia inkjet.

Epson a ales ca punct de plecare un process piezo datorita preciziei si a rezistentei pe care acesta le confera.

Procesul  presupune ca un cristal foarte vin caruia I se aplica o sarcina elecrica sa se curbeze si astfel  sa actionize ca o pompa ce impinge cerneala prin duza cu o precizie foarte mare.

Aceste caracteristici sunt valabile pentru orice alt tip de lichid, cee ace reprezinta un mare avantaj al procedeului si poate deschide perspectiva unor viitoare posibile descoperiri.

Cercetarile inca nu s-au oprit aici. Inca nu s-a ajuns la nivelul maxim de calitate, viteza si claritate pe care industrica  publicitatii il impunea imprimantelor de format mare .

Astfel s-a dezvoltat tehnologia celui mai fin element piezo, iar in anul 2007 s-a lansat cipul de imprimare TFP (Thin Film Piezo ), punandu-se bazele tehnologiei PrecisionCore.

Pelicula foarte fina de cristal a elementului piezo ce nu depaseste 1 micron permite datorita rezistentei si a dimensiunilor sale microscopice, ca un volum maxim de cerneala care circula prin canale configurate cu precizie sa fie eliberat prin duze cu densitate crescuta plasate cu exactitate in capul de imprimare cu TFP.

Acesta  in final printeaza pe materialul care va fi imprimat, la o anumita distanta configurata  inainte si  cu o mare acuratete si cu picaturi perfect rotunde.

Fata de capul de imprimare initial TFP,  cip-ul de imprimare MicroTFP dubleaza puterea de curbare a dispozitivului de actionare piezo.

Acesta oferind “performanta uluitoare in cee ace priveste viteza, calitatea si fiabilitatea, aducand imprimantelor pentru acasa performante de facture industriala” asa cum declara Presedintele Seiko Epson, Minoru Usui.

Faptul ca Epson este lider in domenii precum grafica profesionala, nu este deloc intamplator.imprimare MicroTFP

Cipul de imprimare MicroTFP ofera o rezolutie de doua sau de trei ori mai mare decat capul de imprimare piezo conventional.

Ca urmare a transferului de date de inalta performanta  si a corpului circuitelor integrate, elementele piezo PrecisionCore genereaza aproximativ 50.000 de jeturi de cerneala pe secunda, iar duzelepicaturi mici de 1.5 picolitri si mari de pana la 32.5pl.

Dar, calitatea unui print este data si de nivelul tonurilor de gri, forma picaturii si cat sunt de precis reprezentate acestea. Cercetarile au aratat ca nivelurile de gri contribuie, intr-o mare masura, la calitatea imaginii. Dimensiunea picaturilor de cerneala emise de capul de imprimare reprezinta un anumit nivel de gri, cu cat picatura este mai mica, cu atat cu atat gradatia tonurilor de gri introduce o rezolutie mai buna.

Compania Epson este recunoscuta pentru o calitate foarte inalta a printurilor.

Fiabilitate la superlativ – PrecisionCore MicroTFP

Epson faciliteaza diverse metode prin care sa se evite infundarea duzelor din capul de imprimare: crearea unui mediu de stocare umed.

Fapt ce pastreaza cerneala din duze la un anumit grad de vascozitate si care poate intra in functiune imediat ce este nevoie, evitarea formarii de bule de aer care sa opreasca jeturile de cerneala.

Noul cap de imprimare MicroPiezoTFP beneficiaza de proprietarea cristalului piezo de a fi flexibil sub actiunea unei tensiuni electrice, acesta curbandu-sesi astfel actionand ca un dispozitiv care pompeaza cerneala rapid.

Fenomenul se poate produce si in sens invers : cand un element piezo se curbeaza, acesta genereaza imediat, la randul lui, o tensiune electrica si devine un receptor foarte sensibil care poate detecta singur, in milisecunde chiar si fara sa pompeze alta cantitate de lichid, daca jetul de cerneala se emite fara problem sau apar blocaje de bule de aer de la cresterea vascozitatii cernelii.

Cerneala proiectata de Epson este proiectata sa reziste  de aplicabilitate, fie la zeci de spalari pentru  imprimarea pe textile, fie la substante pe baza de alcool si chiar substante precum metil etil cetona utilizata in industrica imprimarii etichetelor sau cativa ani de zile in cazul colantarilor pe autovehicole.

“investitia strategic ape care Epson a facut-o in Precision Core a fost una dintre cele mai ample din istoria companiei noastre”, declara Minoru Usui, Presedintele Seiko Epson Corporation.

Minoru Usui

“A durat ani si a implicat expertiza intregii companii, iar cele doua linii de productie automatizata lansate in Japonia in valoare de 125 de milioane de dolari, care folosesc procedee semiconductoare avansate si tehnici de asamblare de precizie pentru  a crea cipuri de imprimare PrecisionCore de cea mai inalta calitate , sunt  dovada a succesului Epson”

Prin aceasta tehnologie de ultima  generatie, Epson “va inspira inca odata lumea, depasindu-si propria viziune” adauga Minoru Usui.

Posted in

Operator COPYSERVICE