Service pentru Imprimante

Vi s-a defectat imprimanta? Ce este de facut inainte sa veniti la service.

Defectiunile imprimantelor au de multe ori cauze banale/simple.

Ar fi bine  sa stiti ce aveti de facut inainte sa veniti la un service specializat cu imprimanta, mai ales ca uneori aveti lucrari urgente de printat, si bineinteles la service se ia o taxa.
1. Daca imprimanta nu printezaza si apare un mesaj de eroare pe monitor, este bine sa cititi cu mare atentie mesajul.

Acesta contine informatii importante despre tipul defectului.
2. Daca defectul se refera la comunicarea cu imprimanta, atunci trebuie sa verificati cablul de legatura cu calculatorul, apoi daca driverul imprimantei este corect instalat.
3. Daca defectul provine de la cartuse, atunci apare un mesaj de eroare pe displayul imprimantei, sau se aprinde un led de eroare pe panoul de control.

Prin inlocuirea cartusului defect, imprimanta incepe sa tipareasca din nou.
4. Verificati daca imprimanta nu a prins si blocat o coala de hartie. In acest caz mesajul de eroare este “paper jam”.

Daca puteti scoate coala de hartie fara sa fortati mecanismul imprimantei, atunci veti printa din nou.
Daca nici una din actiunile de mai sus nu duce la inlaturarea defectului, atunci va asteptam cu imprimanta la noi la service, sau ne putem deplasa noi la dvs. in cazul imprimantelor de dimensiuni mari.

 

De ce o imprimanta/multifunctional laser tipareste sters?

Multi clienti reclama contrastul copiei sau al printului, pe negru sau pe culori. Cauzele acestui defect pot fi urmatoarele:

  1. Sistemul optic sa fie murdar. Imprimantele laser, multifunctionalele si copiatoarele folosesc o raza laser care este ghidata de un sistem optic de oglinzi si prisme spre unitatea de cilindru. Daca sistemul optic este murdar de praf, de toner,sa u in cel mai rau caz este decalibrat, raza laser va fi defocalizata si rezultatul pe hartie va fi o imagine stearsa ,neclara fara contrast. In acest caz, echipamentul trebuie adus in service pentru curatarea si calibrarea intregului sistem optic.
  2. Cartusele. Cartusele pot avea rola magnetica murdara sau defecta, cilindrul uzat, sau tonerul poate fi putin umed. In acest caz solutia este simpla: trebuies inlocuite partile defecte ale cartuselor.

Imprimanta ne da mesaj Paper Jam. Ce trebuie facut?

Mesajul de eroare “paper jam” este unul din cele mai frecvente mesaje de eroare pe care lele putem intalni atunci cand vrem sa copiem sau sa printam ceva. Asta inseamna  ca hartia este blocata undeva in imprimanta sau un sensor a ramas blocat pe deschis. In unele cazuri puteti rezolva singuri problema blocarii hartiei in imprimanta. Trebuie sa urmati urmatorii pasi:

– in primul rand trebuie sa verificati daca imprimanta / copiatorul a prins o hartie sau mai multe.

Daca a tras mai multe hartii deodata si acestea s-au blocat in echipament, atunci este posibil ca hartiile sa fi fost lipite una de alta( sa fi fost electrizate).

Cateodata topurile de hartie contin unele pagini de hartie prinse una de cealalta chiar prin bavurile rezultate in urma taierii.

De aceea ar fi bine inainte sa punem hartia in copiator/ imprimanta sa “vanturam” putin topul de hartie, astfel hartiile se vor desprinde una de alta.

O alta solutie ar fi folosirea altui tip de hartie.

– Daca imprimanta / copiatorul a prins o singura coala de hartie, atunci hartia trebuie extrasa in directia de mers a acesteia. In caz contrar riscati sa rupeti un sensor.
Dupa ce ati scos hartia, verificati daca nu sunt corpuri straine pe traseul hartiei prin echipament, bucatele de hartie, agrafe, etc. De cele mai multe ori problemele apar in zona cuptorului deoareceaici  pot aparea diverse mici deseuri rezultate in urma procesului de incalzire a tonerului.

– uzura rolelor de preluare a hartiei este o alta cauza. Este posibil ca rolele de preluare sa fie uzate sau murdare. La unele imprimante puteti schimba cu usurinta rolele de preluare hartie, la altele fiind mai complicat, trebuie sa apelati la un service specializat: la CopyService.

Service de Imprimante Laser – Cauzele Defectarii

Utilizarea necorespunzatoare a imprimantelor laser poate duce la defectarea lor si implicit apare necesitatea aducerii lor la service.
Ce trebuie sa faceti pentru a mentine cat mai mult imprimanta in stare de functionare :

1.-Folositi hartie de calitate de 80g/mp.
2.-Folositi cartuse originale si, daca le reumpleti, apelati la specialisti in refill. Aveti detalii pe : www.copyservice.ro

Verificati inainte sa introduceti cartusul reincarcat in imprimanta, ca acesta nu pierde toner .
3.-Nu puneti in tavita imprimantei foi rupte, sifonate, capsate sau cu agrafe !
4.-Fiti atenti la caracteristicile imprimantei si nu  tipariti mai multe pagini decat este proiectata. Lasati-i timp de racire.Toate imprimantele au trecut la caracteristici tehnice volumul lunar recomandat de tiparire. Este bine sa va incadrati in el.

Articole recomandate
0
×
Alege moneda
Cea mai inalta imprimantaImprimanta Precision Core